Primaria Comunei Bordesti va invita, conform legii 52/2003, la dezbaterea si consultarea publica a proiectului de insusire a unei variante finale a stemei comunei Bordesti.
Cetatenii sunt rugati sa isi exprime punctul de vedere pentru alegerea solutiei optime sau completari, sau sugestii, in scris, la prezentul anunt.
Variantele de stema au fost intocmite in conformitate cu legislatia specifica, iar semnificatia simbolurilor si informatii suplimentare gasiti in cele ce urmeaza.
Atasam, mai jos, cele trei variante propuse pentru stema comunei noastre.
Stemele au forma de scut triunghiular cu marginile rotunjite, timbrate cu o coroana murala de argint cu un turn crenelat.
Coroana murala cu un turn crenelat semnifica faptul ca localitatea are rangul de comuna.
Culoarea gri a coroanei murale in varianta finala pictata va fi argintiu, iar galbenul din scut va fii auriu.
Simboluri stema:
*
Biserica – reprezintă lăcașul de cult al fostei mănăstiri Bordești, din vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, ctitorită în anul 1699, monument istoric.
*
Crucea – simbolul Cimitirului Ostașilor Români și Germani (1916-1919), Bordești – monument istoric.
*
Braţul armat cu sabie -simbol al curajului locuitorilor în apărarea hotarelor dinspre Moldova și Brăila (raia turcească), ce se regăsește în blazonul și însemnele familiei clucerului Mănăilă, care avea moșie la Bordești.
*
Aracul cu viţă-de-vie si ciorchinele reprezintă ocupația principală și bogăţia viticolă a zonei.